søndag 15. desember 2013

NRK NettTV

Hvis du er ute etter gratis streaming er NRK NettTV det aller beste valget. De har nemlig et veldig godt system hvor du kan se alt som går på NRK helt gratis i nettleseren din, på mobilen eller på iPad. Det betyr altså at du kan se Lillyhammer, Nytt på Nytt eller Broen helt gratis, når du skulle ønske.

Du kan når som helst gå til tv.nrk.no for å stare nettTV, og der finner du oversikt over alle programmene som er tilgjengelig for å se.

Alt som blir sendt på TV kan også sees på nettTV, men utenlandske serier (som NRK kjøper en lisens til å vise) er som oftest bare tilgjengelig i en viss tid før de fjernes. Hvor lenge de ligger avhenger av hva lisensen sier, men det kan være alt fra et par dager til et par uker. Programmer som sendes én fast gang i uka pleier veldig ofte å ligge på nettTV helt frem til det neste programmet sendes, så du har som oftest god tid.

Noen norske programmer har også tidsbestemmelse, men NRK sine egne produksjoner pleier å være tilgjengelig for alltid. Det er derimot noen av programmene som forsvinner etter en stund, men da står det oppgitt dato de er tilgjengelig frem til.

NRK NettTV i utlandet

Det er mulig å bruke NRK NettTV i utlandet, men med sterke begrensninger. Dette er fordi NRK kun kjøper lisens til å vise programmene i Norge, og de har derfor ikke lov til å vise de til nordmenn som er i utlandet. For å se NRK NettTV i utlandet må man bruke en VPN, og her kan du lese mer om bruk av VPN for å se NRK NettTV i utlandet.

Bor du i utlandet, og ønske norske TV-programmer? Sjekk ut TV2 Sumo sin artikkel, for de har veldig mange norske TV-serier tilgjengelige i utlandet!

NRK Radio Stream

Det er også mulig å streame radio fra NRK sine nettsider. Her kan du enten høre live, eller streame opptak av tidligere sendinger. For å streame radio kan du enkelt gå til radio.nrk.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar